De gemeente Bunschoten onderzoekt de mogelijkheid voor het aanbieden van langere grafrust. Uit onderzoek komt een optie naar voren om de grafheuvel ten zuidwesten van de begraafplaats De Akker in te breidenmet extra graven. Voordat de gemeenteraad in september 2021 beslist om dit ook daadwerkelijk uit te voeren, wil het college deze optie openhouden. Daarom is het noodzakelijk om ruimte vrij te houden daar waar nu nog niet wordt begraven. Het college heeft besloten om op de begraafplaats Memento Mori een gedeelte aan te wijzen voor algemene graven en is het tijdelijk niet mogelijk om een graf op
voorhand te kopen op de begraafplaats De Akker. Reguliere begrafenissen kunnen nog wel plaatsvinden op de tweede ring van de grafheuvel op de begraafplaats De Akker. Daarnaast heeft het college opdracht gegeven om alles voor te bereiden voor de uitvoering. Mocht de raad instemmen met deze optie, dan kan daarna direct gestart worden met de uitvoering.

Vorig artikelEikenprocessierups gezien? Meld het in Fixi
Volgend artikelTheo Uphus signeert bij Bruna