Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. Er wordt nog hard gezocht naar mensen die met hun mobiele telefoon willen collecteren. Mobiel collecterenkan vanaf je bank, tuinstoel of ligbed! Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?
Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten heeft, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de nieuwe campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’.
In de campagne zijn vijf mensen met MS te zien: Carla, Winston, Carlien, Kevin en Vera. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar zij hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS. Op www.nationaalmsfonds.nl/faceit laten zij op indringende wijze zien welke impact de ziekte heeft op hun levens..
In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. Met deze campagne krijgt MS niet alleen letterlijk een gezicht, maar hij roept ook op om de ernst van de ziekte onder ogen te komen. Er wordt een connectie gemaakt met het zenuwstelsel maar ook een koppeling met de emotionele kant van de ziekte.
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.
Mobiele collectanten collecteren met hun mobiele telefoon, wat heel gemakkelijk kan vanaf werk of vanuit huis.
De opbrengst van de landelijke collecteweek maakt verschil voor 25.000 mensen in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar en de strijd tegen MS moet daarom doorgaan!
Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Vorig artikelOphaalronde grof tuinafval
Volgend artikelRondom de voetbaloverwinning……