Sportvissers gaan voor een schoon watermilieu. Lood hoort daar niet in thuis, want dit metaal is vervuilend en ongezond voor mens en dier. Als onderdeel van de Green deal Sportvisserij Loodvrij zet SportvisserijMidWest Nederland samen met Waterschap Vallei en Veluwe en Hengelsportvereniging De Snoekbaars Baarn-Soest daarom in op het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven om tot een loodvrije hengelsport te komen. De Eem is vanaf 1 juni t/m eind oktober een pilotgebied waar loodvrij vissen wordt gestimuleerd.
Henk Veldhuizen, heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe: “Loodvrij vissen draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee ook aan de kwaliteit van de leefomgeving. Het is belangrijk om daar samen aan te (blijven) werken.”
Voor de pilot wordt een inruilactie opgezet om de sportvissers op een laagdrempelige manier rechtstreeks kennis te laten maken met loodvrije materialen en zelf te ervaren dat er inmiddels goede alternatieven voor lood beschikbaar zijn. Ook zijn flyers beschikbaar en zijn op diverse (parkeer-)plaatsen langs de Eem borden geplaatst om het loodvrij vissen in de Eem te stimuleren.
Bij Hengelsportzaak Van Nimwegen in Amersfoort en bij Hengelsportzaak Bunschoten-Spakenburg kunnen sportvissers maximaal drie werpgewichten van lood inruilen tegen gelijkwaardige milieuvriendelijke loodvervangers. Hierbij geldt wel: op = op.

Wil jij ook loodvrij vissen? Ga dan naar één van de genoemde hengelsportzaken en ruil je lood in voor loodvervangers. Meer informatie: www.sportvisserijloodvrij.nl

Vorig artikelVaccinatielocatie opent 29 juni
Volgend artikelWestpier bij haveningang vernieuwd