Eerder dit jaar is gestart met renovatiewerkzaamheden aan de Westpier, bij de haveningang. Sinds kort zijn deze werkzaamheden zo goed als afgerond en is de pier klaar voor het zomerseizoen. Vanwege hethistorische karakter van de pier vroeg de renovatie om speciale vormgeving, waarbij elementen van voorheen terug moesten komen.
Daarom is bij het ontwerp de historie niet uit het oog verloren. Zo zijn de oude basaltkeien teruggekomen en is het nieuwe pad van asfalt bestrooid met parelgrind. Voor het realiseren van een onderhoudsvrije pier is gekozen voor grote vloerplaten met
weinig voegen. Omdat deze voegen zijn afgekit, krijgt het onkruid geen kans om te groeien.
Met de keus voor grote vloerplaten is ook de toegankelijkheid van de Westpier vergroot. Verder is de pier verhoogd, waardoor in- en uitstappen van vaartuigen makkelijker is geworden, en worden er binnenkort nog zitbankjes geplaatst.

Vorig artikelPilot loodvrij vissen Eem
Volgend artikelOphaalronde grof tuinafval