In het nieuwe brilberenverblijf van DierenPark Amersfoort klimmen de bezoekers en de beren de hoogte in. Het nieuwe verblijf staat volledig in het teken van het oorspronkelijk leefgebied van de brilberen:de bossen van het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. “De beren zijn erg goede klimmers en leven voor een groot deel in de bomen. Helaas wordt hun leefgebied bedreigd door bomenkap”, vertelt ontwerper Erik van Vliet. “In en rondom het verblijf beleeft de bezoeker van alles over de brilbeer als klimkampioen, maar ook over de grote waarde van bomen. Voor de beren, maar ook voor ons.”
De brilberen komen te leven in het voormalige verblijf van de bruine beren. De berenrots is een iconische plek in hetpark. Zo gaat het verblijf, door het vele gebruik van bomen, de hoogte in en krijgt het een groen karakter. Vanaf een wankelbrug kunnen bezoekers aan het begin deze zomer ook de beren hoog in de bomen ontmoeten.

Vorig artikelRondom de voetbaloverwinning……
Volgend artikelVerloren en gevonden voorwerpen