De gemeente Bunschoten werkt aan bestuurlijke vernieuwing en vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de gemeente en politiek. Daarom is onlangs besloten om jaarlijks een kinderburgemeester inde gemeente Bunschoten aan te stellen. Alle basisscholen uit de gemeente konden de afgelopen periode een leerling uit groep 7 afvaardigen om mee te dingen naar de titel Kinderburgemeester 2021-2022. Van de elf inzendingen zijn drie kinderen genomineerd voor de finale: Jolien Heuveling, Justus Bos en Rosalie Koops. Tijdens de finale op vrijdagmiddag 25 juni 2021 wordt uit deze drie finalisten de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten gekozen. Elke finalist krijgt de kans om de jury, bestaande uit burgemeester Melis van de Groep, raadsgriffier Esther Hoogstraten en leerkracht Aloussia Poort, te overtuigen waarom hij of zij de beste kinderburgemeester is. Daarna heeft jury de gelegenheid om elke finalist wat vragen te stellen. Na de presentaties en vragen trekt de jury zich terug om een keuze te maken, waarna bekendgemaakt wordt wie de eerste kinderburgemeester van Bunschoten wordt.

Vorig artikelRotonde in beeld
Volgend artikelGetuigen gezocht