Het speciale telefoonnummer, 0800-1295, voor prikafspraken met het coronavaccin van Janssen was donderdag door “extreem grote belangstelling” niet bereikbaar. Ook het regionale nummer van de GGD regioUtrecht was onbereikbaar.
Het landelijke 0800-1295-nummer was sinds 10.00 uur woensdag in de lucht. In de eerste paar minuten waren er “70.000 belpogingen”, zegt de GGD. Mensen die niemand aan de lijn kregen, probeerden het algemene afsprakennummer 0800 7070, waardoor het ook bij dat callcenter heel druk werd.
Je kunt in Utrecht voor Janssen-afspraken ook bellen naar 030-6305400, maar ook daar loopt het storm. De GGD roept mensen dan ook op even te wachten met bellen. “De tip is vooral om even geduld te hebben”, zegt woordvoerder Lydia van der Meer. “Als iedereen op hetzelfde moment door blijft gaan met bellen, dan blijven die lijnen overbelast. Dus wacht eventjes en probeer het op een later moment.”
Van het Janssen-vaccin hoeven mensen maar één prik te krijgen, anders dan bij de andere vaccins. Deze week en volgende week kunnen ongeveer 200.000 mensen zo’n prik krijgen. Het is niet bekend hoeveel mensen erin zijn geslaagd een prikafspraak voor het Janssen-vaccin te maken. Mensen die nu achter het net vissen, komen op een wachtlijst te staan. Wanneer ze aan de beurt zijn en hoeveel mensen dan een prik krijgen, hangt af van hoeveel doses Janssen kan leveren.

Vorig artikelUitreiking Gemeenteprijs uitgesteld
Volgend artikelKijkwand weer goed bereikbaar