Op 2 juni berichtte waterschap Vallei en Veluwe dat er extra onderzoek zou worden verricht naar de kwaliteit van het oppervlaktewater bij de Westdijk. Aanleiding vormde de melding van twee overleden koeienvan een veehouder in Bunschoten. Het oppervlaktewater is geanalyseerd op ruim 300 stoffen. Er zijn op 7 plekken monsters genomen. Uit de resultaten blijkt dat het oppervlaktewater ten tijde van de monstername voldeed aan de norm voor drinkwater van vee.

De koeien graasden in een weiland nabij de Westdijk waar in het verleden thermisch gereinigde grond is toegepast. Eén van de overleden koeien werd voor onderzoek naar de Gezondheidsdienst voor Dieren gebracht. Ook in dat onderzoek is geen relatie gevonden tussen de overleden koe en de situatie bij de Westdijk.

Vorig artikelGeldloket Amersfoort
Volgend artikelEerste prikken Janssenvaccin gezet