Zaterdag 3 juli is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Arkemheen (1883) van 10-16 uur onder stoom. Het gemaal draait er weer op los. Om 11 uur gaan de buitenschepraderen draaien en kolkt hetwater de polder uit.
Bij mooi weer vaart Jans stoombootje op en neer.

In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum Arkemheen te bewonderen met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Je kunt een vos aaien en allerlei vogels die in de polder voorkomen. Via QR-codes kom je nog meer te weten over de schitterende foto’s gemaakt door plaatselijke natuurfotografen.

Voor de kinderen is er een zomerspeurtocht uitgezet. Vind jij het woord? Op de dijk bloeien zomerbloemen en wellicht vind je de orchidee.

Voor elk wat wils op de maaldag 3 juli bij het stoomgemaal Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk!
Meer informatie: www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Vorig artikelMemento Mori gerenoveerd
Volgend artikelGetuigenoproep leidt tot arrestatie