Kan de verkoop van Paleis Soestdijk in Baarn nog worden teruggedraaid? Die vraag stelt SP-Kamerlid Renske Leijten aan demissionair premier Rutte en demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.Ze vraagt zich ook af waarom er gemeenschapsgeld nodig is om een financieel probleem van de eigenaar op te lossen, nadat de plannen voor het paleis ingrijpend zijn gewijzigd.

Het hoofdpijndossier van de gemeente Baarn is met de Kamervragen van de SP weer even een landelijke zaak geworden.

In Baarn en in de provincie Utrecht wordt al geruime tijd gediscussieerd over de toekomstplannen voor het paleis. Tegenstanders wijzen erop dat eigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep bij de koop van het historische landgoed in 2017 een ander beeld had geschetst dan de plannen die later in de gemeenteraad van Baarn ter sprake zijn gekomen.

Vorig artikelOefencampagne, SV Spakenburg
Volgend artikelMeerderheid tieners wil coronaprik