Vanaf zaterdag 4 t/m 25 juli kunnen mensen bijhouden hoeveel en welke vlinders ze in hun tuin zien. Het doel van het tellen is de situatie van vlinders in het land in de gaten te houden.
Er doen elkjaar duizenden mensen mee, maar het kunnen er nooit genoeg zijn. Hoe meer hoe beter, want elke plek heeft weer een eigen situatie.
De bedoeling is dat deelnemers vooral op zonnige momenten vlinders spotten in hun tuin. Er is helaas steeds minder ruimte voor vlinders in het landschap, omdat het steeds verder versnipperd wordt. Daardoor worden tuinen steeds belangrijker voor vlinders.
Het gaat dan ook nog steeds niet goed met de vlinder. De stikstofuitstoot is daar mede oorzaak aan. Dat is duidelijk, want de situatie van de soorten die niet tegen stikstof gaat achteruit. Maar helaas zijn er ook andere soorten vlinders die het moeilijk hebben. Iedereen kan meehelpen om het vlinders makkelijker te maken. Dat kan door planten in de tuin te zetten die vlinders aantrekkelijk vinden. En…..maak van uw tegeltuin een tuin met planten. Iedere plant meer is er één!

Vorig artikelZe varen weer
Volgend artikelAlternatieve sportdag