Aanstaande zaterdag 10 juli, wordt vanaf 13.30 uur het Vlinderpad gelopen door de IVN Natuurwerkgroep Bunschoten. De wandeling (elke tweede zaterdag van de maand in de zomer) start aan de Nijkerkerweg(hoek Rengerswetering), ingang nieuw natuurgebied Laakzone B bij de oeverzwaluwenwand, is ongeveer 300 meter lang en duurt tot 15.00 uur.
De wandeling is onder de leiding van Peter van der Wijst, lid van de IVN Natuurwerkgroep Bunschoten. Er wordt gezocht en gekeken naar vlinders, libellen en juffers rondom het betonnen pad. De deelname aan de wandeling is vrij en aanmelden hoeft niet. Een verrekijker kan handig zijn, daar kun je immers ook vlinders goed mee bekijken. Daarnaast kijken wij ook naar de Vebowand Bunschoten waar meer dan 240 paartjes oeverzwaluwen broeden op dit moment.
De weersverwachting voor de vlinders voor aanstaande zaterdag is gunstig. Het wordt lekker warm en de zon schijnt veelvuldig!

Vorig artikelEikenprocessierups gezien?
Volgend artikelWinnaars alternatieve schoolsportdag