De vlinderwandeling van de IVN Natuurwerkgroep Bunschoten in Laakzone B vond onder bijna ideale omstandigheden plaats onder leiding van Peter van der Wijst. Tegen 13.30 uur, bij de start van de wandeling,met in totaal zes personen, was het lekker weer met 22ºC, een zonnetje en bijna geen wind. Door lekkere temperatuur vlogen bijna alle aanwezige vlinders zeer bedrijvig rond en waren de Koolwitjes vaak niet te determineren. Dat komt vooral omdat, als Koolwitjes rondvliegen, het dan niet te zien welke soort het is. Maar aangezien er alleen Klein koolwitje is gezien, is het waarschijnlijk dat ze allemaal van die soort waren. Daarnaast gingen enkele Sint Jansvlinders mooi stil zitten, zodat ze op de foto konden. Ook een Atalanta werkte in die zin mee.

Vlinders:

Koolwitje onbepaald (niet te tellen, vele tientallen)

Klein Koolwitje (3)

Klein Geaderd Witje (4)

Atalanta (7)

Sint-Jansvlinder (11)

Libellen en juffers:

Viervlek (1)

Gewone oeverlibel ♂ (5)

Lantaarntje ♀ (1)

Lantaarntje ♂ (2)

Overige insecten:

Een grote hoeveelheid soldaatjes (weekschildkever) en Gewoon zuringhaantje, een Sluipwesp (waarschijnlijk Macrocentrus alox), twee Grote Sabelsprinkhanen vrouwtjes en een mannetje, een Zevenstippelig Lieveheersbeestje, een Groene distelsnuitkever, een Schorpioenvlieg, een Huiszebraspin, Kleine bijvlieg, Terrasjeskommazweefvlieg en een Larinus turbinatus (een snuitkever die in 2007 voor het eerst in Nederland is aangetroffen).

Vorig artikelPlan van aanpak Inburgering
Volgend artikelVoorontwerpbestemmingsplan