Krijgen we deze zomer weer met fikse wespenplagen te maken? De wespenbestrijders van Beestjes Kwijt denken van wel, al zal de ernstige overlast pas later in de zomer plaatsvinden. “De natuur loopt gewooneen maand of anderhalf achter doordat het dit voorjaar lang koud bleef”, zegt wespenbestrijder Ted Debets van het Limburgse Deli Hygiënetechniek. “Daarom verwacht ik in augustus een explosie van wespen. Het wespenseizoen schuift gewoon op. We kunnen straks dus nog flink aan de bak!”

Beestjes Kwijt komt traditioneel in april of mei met een voorspelling over de heftigheid van wespenoverlast waarmee we in de zomer te maken krijgen. “En daar moesten we lang mee wachten”, aldus Merijn Janssen, directeur/eigenaar van Beestjes Kwijt. “Er was gewoon niets over te zeggen. Het was lang heel rustig, maar we krijgen nu steeds meer aanvragen voor het bestrijden van beginnende wespennesten. We weten nu dat het hoogtepunt van de wespenoverlast dit jaar niet in juli, maar in augustus, misschien zelfs september zal liggen.”

Vorig artikelIJsselmeervogels verliest van De Graafschap
Volgend artikelLachgasverbod gemeente Bunschoten