Vanaf vrijdag ziet het weerbeeld er goed uit voor vakantievierders in eigen land. Het blijft vanaf het weekend droog en de zon schijnt flink. Het wordt dan ook warmer met vanaf zondag zomerse temperaturenvan 25 graden en meer. De eerste dagen is van fraai zomerweer nog geen sprake en valt vooral in het oosten en zuidoosten veel regen met in Limburg lokaal 80 tot 100 millimeter en lokaal zelfs iets meer.

De kans op warmer weer dan gebruikelijk is volgende week vrij groot. De middagtemperaturen komen uit tussen 23 en 29 graden en voor vakantiegangers in eigen land is dit een prima vooruitzicht. De eerste dagen schijnt de zon flink en is het meest droog, Het is dan ook prima strand- en zwembadweer en ook de barbecue kan weer aan. Pas later in de week neemt de buienkans weer toe.

Let wel goed op de zonkracht, want deze is met zonkracht 7 of 8 erg hoog. De onbeschermde huid kan al na 10 tot 15 minuten verbranden. Smeer je dan ook goed in als je buiten vertoeft.

Vorig artikelDe Boei
Volgend artikelPokerkampioen van Nederland