Voor het eerst zijn er twee rode panda’s geboren in DierenPark Amersfoort. Al een paar jaar leeft er een pandakoppeltje in het park, maar het krijgen van jongen is echter geen vanzelfsprekendheid. Menwas dan ook blij verrast toen de twee gezonde pandajongen in het verblijf werden ontdekt.

De pandajongen bevinden zich nog meestal in hun nest en houden daar nu nog hun oogjes toe, maar over een week zijn die wel geopend. Nieuwsgierig als de panda’s zijn, onderzoeken zij daarna spoedig hun buitenverblijf.

Door stroperij en bomenkap, leven er nog maar 10.000 rode panda’s in het wild. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt daarom het Red Panda Network dat de plaatselijke bevolking traint om woudwachter te worden. Deze ‘woudpolitie’ houdt controle in het leefgebied van de panda.

Vorig artikelSchuldhulpmaatjes
Volgend artikelOpenbare Verlichting keuzetraject huidige areaal