Op maandag 19 juli hebben wethouder Wim de Jong en heemraad Patrick Gaynor van Waterschap Vallei en Veluwe een werkbezoek gebracht aan de plek op de Oostdijk waar de Overtoom gerealiseerd wordt. Dit bezoeksymboliseert de officiële start van de werkzaamheden.
Voor de zomervakantie vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, waaronder het aanbrengen van damwanden. Vanaf medio augustus vindt het bagger- en steigerwerk plaats en worden de betonplaten met rails aangebracht. Daarna start het grond- en straatwerk, worden de hekken geplaatst en wordt het kabel- en leidingwerk voor aandrijving geïnstalleerd. Tot slot wordt de botenwieg op z’n plek gezet.
Als alles volgens planning verloopt, is het streven om in het najaar een test uit te voeren met de botenwieg. Op 1 november a.s. zijn de werkzaamheden afgerond vanwege het stormseizoen. In april kan de zelfbedieningsovertoom weer gebruiksklaar worden gemaakt.
Deze uitvinding verbindt straks de wijken Vathorst en Rengerswetering met het Randmeer. Deze eerste zelfbedieningsovertoom van Nederland is een uitkomst voor inwoners van Rengerswetering en Vathorst die in het bezit zijn van een elektrisch aangedreven kleine boot of sloep. Straks is het namelijk mogelijk om in een aantal minuten tijd een bootje (met een gewicht van maximaal 2 ton) over de Oostdijk naar het Nijkerkernauw te vervoeren met behulp van deze voorziening. Booteigenaren kunnen de overtoom zelfstandig bedienen. Meer informatie is te vinden op www.zelfbedieningsovertoom.nl.

Vorig artikelCommunicatiebeleidsplan 2021-2025
Volgend artikelAansluiten bij Convenant Nedersaksisch Q4 2021