In het Groene Huis in Amersfoort is een tentoonstelling te zien over bijen.
In deze tentoonstelling kan je veel leren. Zo krijg je antwoorden op de vragen: ‘Waarom heeft de bij het op dit moment zo moeilijk?’en ‘Wat moet er gedaan worden om de bijen te helpen?’. Zij belichten de initiatieven die Amersfoort heeft om de wilde bijen leefruimte te geven en te zorgen dat ze aan voedsel kunnen komen. Ook geven ze genoeg voorbeelden om zelf van te leren hoe je de bijen kan helpen. Welke soorten bloemen je bijvoorbeeld kan planten om als voedselbron te dienen. Hoe je een bijen hotel kan bouwen en op welke andere locaties bijen hun eieren kunnen leggen.

Ook voor kinderen is de tentoonstelling leuk om te bezoeken. Sjouwen met stuifmeel als een bij is een leerzame ervaring! Voor oudere kinderen is er een speurtocht uitgezet binnen in Het Groene Huis met een kans op een prijs. Buiten is ook een bijenspeurtocht uitgezet.

Kom dus kijken, leren en inspiratie doen tijdens de tentoonstelling ‘Nederland Zoemt’ in Het Groene Huis. De toegang is gratis.

Vorig artikelUitslag wedvlucht Jonge duiven
Volgend artikelGEFELICITEERD!!!