Heeft u al gehoord van de Japanse duizendknoop? Deze plant is sinds een paar jaar op diverse locaties in de gemeente Bunschoten gevonden. Het is een plant die lastig te bestrijden is en grote schade kanaanrichten aan andere planten, maar ook aan gebouwen, leidingen en wegen. Overigens is de plant niet gevaarlijk voor mens en dier.

Op dit moment zijn er verschillende locaties bij de gemeente Bunschoten bekend. Een groot deel van deze locaties bevindt zich in het buitengebied. De gemeente is al eerder gestart met het bestrijden van een aantal locaties. Maar om eventuele nieuwe locaties in beeld te krijgen, kan zij uw hulp goed gebruiken. Ziet u (mogelijk) de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Maak dan een melding in Fixi via www.bunschoten.nl/melding of de Fixi-app onder de categorie Groen.

Ook in uw tuin of op uw perceel kan de Japanse duizendknoop voorkomen. Als dat het geval is, kunt u deze plant op verschillende manieren bestrijden of beheersen. U kunt de plant bijvoorbeeld uitgraven, uittrekken of overgieten met kokend water. Let op: het is van groot belang dat u de groeiplaats van de duizendknoop niet maait. Heeft u de plant verwijderd? Gooi de stengels dan bij het restafval en niet in de groene container.

Wilt u meer informatie over de Japanse duizendknoop? Dan kunt u terecht op www.bunschoten.nl/japanse-duizendknoop. Als u daarna nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met 033 – 299 1411.

Vorig artikelSnel Herstel-
Volgend artikelWaterschapsverordening ter inzage