Afspreken bij een carpoolplaats en samen verder rijden is goed voor de portemonnee, het milieu en de doorstroming op de weg, maar lang nog niet iedereen ziet deze vorm van reizen zitten. Carpoolplaatsenzijn vaak niet heel aantrekkelijk en sommige weggebruikers vinden het moeilijk hun auto onbeheerd achter te laten. De provincie Utrecht wil daar wat aan gaan doen.
Er zijn al voorbeelden van carpoolplaatsen waar je koffie en een snack kan krijgen Het idee is dat dit ook gaat gebeuren op locaties in Baarn (N221-A1), Vinkeveen (N201-A2), Breukelen (N401-A2), Maarssenbroek (N230-A2) en Cothen (N229). Ook Eembrugge staat op de lijst, al wacht de provincie nog op goedkeuring van de gemeente.

Ook op andere punten moeten de plekken aantrekkelijker worden. Zo krijgt de carpoolplaats in Baarn er 25 plekken bij, in Eembrugge gaat de capaciteit van 30 naar 45 plekken en er moeten laadpalen voor elektrische auto’s komen. Ook komen er mogelijk zonnepanelen in Vinkeveen en Baarn.

Ondernemers kunnen op de carpoolplaatsen streekproducten, lunch en snacks gaan verkopen en daarom zoekt de provincie Utrecht uitbaters.

Vorig artikelNieuwe zoekactie naar vermiste Samuël Boujadi
Volgend artikelSpreuk