DOVO heeft de eerste prijs van het seizoen binnen, de Harry Hamstra Cup werd in Nijkerk veroverd door een zege op IJsselmeervogels (3-1).
In de beginfase werd direct duidelijk dat het geen gezapig potjevoetbal zou worden. De eerste kans was voor IJsselmeervogels, Mike van de Laar was het die de lange bal afleverde bij Van den Meiracker die daarna Pieter Langedijk bediende, maar hij kreeg de bal niet in het net. Het was even wachten voordat DOVO echt gevaar wist te stichten, maar het was in de achttiende minuut dichtbij de openingstreffer. De lat was echter een sta in de weg voor Lulinho Martins.
In de 25ste minuut was het dan wel raak voor de Spakenburgers. Nadat even daarvoor Steven Sanchez Angulo in een één tegen één situatie doelman Vrolijk niet wist te passeren lukte dat nu wel. In plaats van hard te schieten wist hij met een lobje het net van de tegenstander te vinden (0-1). De tweede treffer van de middag kwam op het conto van DOVO. Lion Kalentjev werd weggestuurd door Anil Mercan en kwam één op één te staan met Schaap, de aanvaller bleef rustig en tekende voor de 1-1.
Na de rust wist doelman Vrolijk in de 66ste minuut een inzet van Angulo te pareren Zes minuten later was het weer raak in het voordeel van DOVO. Kalentjev ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en bepaalde de tussenstand op 2-1. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was het Matthijs van Nispen die zorgde voor de kers op de taart. Met een schot van ruim twintig meter afstand wist hij Schaap te passeren (3-1).
Met deze overwinning wist DOVO de strijd om de Harry Hamstra Cup winnend af te sluiten.
Bron: Voetbal247

Vorig artikelSpakenburg wint van Jong Willem 11 met 2-1
Volgend artikelVlinderpadwandeling zaterdag 14 augustus