Het zit Spakenburg nog niet mee dit seizoen in de tweede divisie. Door de 2-1 nederlaag bij Scheveningen hebben de Blauwen nu één punt uit twee wedstrijden. Te weinig, volgens trainer Eric Meijers: “Ditis een valse start voor Spakenburg.”
“We zijn op zoek naar een winnende formatie en dat is ons nog niet gelukt”, gaat Meijers verder in Namen en Rugnummers. “Er gelden geen excuses. Ik heb aangegeven dat je in formatie moet staan, en dat is ons twee wedstrijden niet gelukt. Twee keer heb ik al goede invallers gehad, maar ik weet niet of ze dat ook kunnen als ze starten. Maar dat er gas gegeven moet worden, is wel duidelijk.”
Tegen Scheveningen ging Spakenburg niet goed van start. “We zijn angstig begonnen aan deze wedstrijd. Na de 1-1 hadden we de beste fase. Dan viel die 2-1 uit het niets en moet je weer de achtervolging in. Dat kost heel veel kracht. We hebben alles gedaan om de wedstrijd te kantelen, maar we dwongen het net niet af. Dat zijn dingen die tegenzitten.”
Meijers kan niet te lang blijven puzzelen met zijn basisploeg, maar hij weet dat de ommekeer eraan komt. “Een overwinning helpt altijd beter dan tien dokters. Dus we kunnen alles gaan verzinnen, maar ik heb gezegd dat ze in een winnend elftal moeten staan… Dat lukt wel, alleen het liefst zo snel mogelijk”, vertelt de trainer.
De enige doelpuntenmaker namens Spakenburg was Floris van der Linden. Laat in de wedstrijd wilde hij ook nog een penalty, maar die kreeg hij niet. “Ik zei meteen dat de scheids er naast zat. Het was een honderd procent penalty, maar hij heeft meer verkeerde beslissingen genomen. Maar we moeten wel vooral naar onszelf kijken”, is de aanvaller kritisch.

“Het was te tam, te lief. Het was voetballend te slordig aan de bal. We maakten verkeerde keuzes. Het was niet goed”, aldus Van der Linden. “De eerste helft was het nog wel redelijk, maar als je zo makkelijk goals weggeeft… Dan kan je vier dagen gaan voetballen, maar ga je het toch niet winnen. Het was gewoon in algemene zin veel te weinig.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelDrie avonden in ‘de Bron’
Volgend artikelOnrust in Spakenburg door aanhangers Quick Boys