De aanvaller Rydell Poepon (34) is per direct speler van IJsselmeervogels. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline tekent de centrumaanvaller een contract dat hem bindt tot het einde van hetlopende seizoen.
De Amsterdamse spits was sinds dit voorjaar transfervrij nadat zijn contract bij het Turkse Bolaspor was ontbonden. Bij Bolaspor speelde hij sinds 2016, met een tussenjaar in 2019/20 bij het eveneens Turkse Gaziantep FK. Eerder deze zomer draaide de aanvaller al mee in de voorbereiding bij competitiegenoot Koninklijke HFC, maar ondanks de voorbereiding in Haarlem tekende Poepon deze week in Bunschoten-Spakenburg.
De in Amsterdam woonachtige Poepon heeft er inmiddels al een indrukwekkende loopbaan op zitten. Als grote belofte leek de voormalige jeugdspeler van onder meer AFC en Zeeburgia in 2006 door te breken bij Ajax 1. De spits zag destijds echter Huntelaar, Charisteas en Rosenburg voor zich in de pikorde. Willem II bood soulaas en gaf hem anderhalf jaar op huurbasis een Eredivisiepodium. Vervolgens bracht Poepon zijn loopbaan door bij Sparta Rotterdam (2008-2010), De Graafschap (2010-2012), ADO Den Haag (2012-2013) en – verhuurd vanuit ADO – NAC Breda (2013-2014) wat hem opgeteld toen al op ruim 240 profduels bij enkel Eredivisionisten opleverde.
Met ruim 450 wedstrijden als profvoetballer sluit Poepon nu aan bij de ploeg van Berry Smit. De technische commissie heeft in de persoon van Rydell Poepon een ervaren aanvaller gevonden. De spits, die eventueel ook vanaf de rechterflank kan spelen, is op dit moment nog niet speelgerechtigd, maar de verwachting is dat dit voor de wedstrijd van zaterdag tegen Noordwijk nog gaat lukken. Poepon trainde dinsdagavond al mee met de selectie en gaat spelen met rugnummer 29.

Vorig artikelNieuwe sponsoren IJsselmeervogels
Volgend artikelDe Botter naar Grace Home