Op zaterdag 18 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfafval op te ruimen. De gemeente Bunschoten en Mooi Schoon (het zwerfvuilprogramma van ROVA)ondersteunen dit initiatief.
World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie met als doel zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Elk jaar worden er op deze dag gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. En daarnaast is veel waardevolle informatie verkregen over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Sinds 2018 wordt de World Cleanup Day elk jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Komt u ook in actie op 18 september? Kijk dan snel op www.mooi-schoon.nl/wcd om erachter te komen wat u kunt doen.

Als u heeft meegeholpen aan deze actie, komt de gemeente Bunschoten de zakken met zwerfafval graag bij u ophalen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is een melding maken in Fixi. Dan komen we op maandag 20 september bij u langs.

Vorig artikelPolitie massaal aanwezig in centrum Spakenburg
Volgend artikelPlannen tiny houses en sociale huurwoningen