IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De Spakenburgers gingen bij Noordwijk met 3-2 onderuit.
IJsselmeervogels kreeg al vroeg in de wedstrijd te makenmet een flinke tegenvaller. Danny van den Meiracker verliet al in de 12e minuut geblesseerd het veld. Na een doelpoging kwam hij in botsing met de reclameborden. Hij werd vervangen door de teruggekeerde Yassine Tekfaoui.
Toch kwamen de Spakenburgers net binnen het half uur op voorsprong toen Steven Sanchez Angulo van een meter of twintig over de keeper heen schoot. Op slag van rust trok Noordwijk de stand gelijk toen Youri de Winter achter Jaimy Schaap binnenkopte.
“We hadden nog wel een goed gevoel over gehouden aan de vorige wedstrijd, ondanks dat we verloren”, vertelde coach Berry Smit. “Dan kom je op voorsprong en moet je zakelijk uitspelen tot de rust. Dat doen we niet en helpen Noordwijk weer in het zadel.”
Vijf minuten na rust werd het 2-1 voor de thuisploeg, toen Stef van der Zalm een omhaal tot een doelpunt kroonde. IJsselmeervogels moest in de aanval en daar profiteerde Noordwijk van. Invaller Marc de Kruijs gooide de wedstrijd met een rake kopbal (3-1) in de 67e minuut op slot.
In de resterende minuten miste Noordwijk nog een kans voor open doel voor de 4-1. Rydell Poepon maakte het nog spannend aan het eind toen hij de aansluitingstreffer binnen werkte. Er was daarna niet meer genoeg tijd om gelijk te maken.
“Zo’n competitiestart had ik niet verwacht”, zegt keeper Jaimy Schaap gedesillusioneerd . “Dit heb ik bij deze club nog nooit meegemaakt. Dit is niet IJsselmeervogels-waardig.”
Na drie wedstrijden staan de Rooien 15e met 1 punt uit 3 wedstrijden. Alleen HHC Hardenberg heeft minder punten. Dat staat puntloos onderaan.

Vorig artikelSterk Spakenburg verliest in blessuretijd
Volgend artikelEemdijk komt derde tegengoal niet te boven