A.s. zaterdag 11 en zondag 12 september vindt de VriendenLoterij Open Monumentendag weer plaats, een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Duizenden monumenten openen gratis hun deurenvoor publiek en laten zien hoe rijk Nederland is op het gebied van cultureel erfgoed.
Speciaal dit jaar wordt Open Monumentendag letterlijk ingeluid door heel het land. Op zaterdag 11 september vanaf 10 uur klinkt het openingslied van Groningen tot aan Maastricht. Tot en met 8 september kan het publiek via een online poll op openmonumentendag.nl stemmen welk nummer het openingslied moet worden. Op 9 september tijdens de officiële opening in Weert maakt Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven het winnende lied bekend.
Dit jaar is het thema ‘inclusie’. Vele steden en dorpen hebben dit aangegrepen om andere monumenten en verhalen centraal te stellen. Hieronder lichten we de meest verrassende monumenten en activiteiten in de regio uit.

Vorig artikelUitslag wedvlucht Jonge duiven
Volgend artikel‘Leer van vis’