Het Sportplatform Bunschoten heeft alle sport- en beweegaanbieders aangeschreven en uitgenodigd om zich te laten zien in de week van 17 t/m 25 september.
Volgens cijfers van het RIVM zijn we meer gaanwandelen en klussen, maar minder gaat sporten. Veel lokale sportclubs zien een daling van het ledenaantal in de coronatijd. Een reden te meer om als Spakenburgse sportwereld gezamenlijk naar buiten te treden om het sporten weer een extra boost te geven.
Vrijdag 17 september is de centrale aftrap van de Nationale Sportweek. Op het Aral-veld vinden diverse beweeg-activiteiten plaats.
Sportverenigingen worden uitgenodigd om zich aan te melden bij het Sportplatform voor een korte clinic, training of demonstratie. Iedere club/organisatie krijgt tevens de kans om flyers uit te reiken aan belangstellenden. Een foodtruck is aanwezig met de verkoop van gezonde voeding. Wethouder Peter van Asselt zal de fakkel aansteken, waarmee de Sportweek van start gaat.
Gedurende de sportweek kunnen sport- en beweegaanbieders hun deuren openen en activiteiten aanbieden. Op deze manier kun je je club promoten en deelnemers motiveren. Bijvoorbeeld: instuiftraining, clinic of open dag. Deelnemers kunnen zo kennis maken met jouw sport of fitness. Daarnaast kunnen oud-leden getriggerd raken om weer lid te worden.
Woensdag 22 september wordt ‘de dag van het aangepaste sporten’. De locatie is het veldje bij ‘r Kruisrak. Op de slotdag 24 september staat op verschillende plekken in het dorp het buitenspelen centraal.
Alle scholen in het dorp zijn aangeschreven om aan te sluiten bij deze sportweek. Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen een video (ca. 5 min.) maken met een Beweeg Challenge boodschap, die op de scholen kan worden afgespeeld. Klassen kunnen aan de slag door lekker te bewegen in het klaslokaal, gymzaal of schoolplein. Hiermee zet je jezelf in de spo(r)tlights bij de kinderen.
Verenigingen en organisaties die willen aansluiten kunnen dit doen via info@sportplatformbunschoten.nl

Vorig artikelFeel Strong weerbaarheid training
Volgend artikelUitzending LOS Buutespel