Op vrijdagochtend 10 september hebben de burgemeesters van de gemeenten Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes en Soest tijdens een digitale bijeenkomst hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomstdie het voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mogelijk maakt om op elkaars grondgebied te opereren.

Ook het Openbaar Ministerie en de politie hebben de overeenkomst ondertekend, waarvan het initiatief bij de gemeente Bunschoten ligt en ook is vastgelegd in het Integraal Veiligheidsplan dat de gemeenteraden van de vijf gemeenten vorig jaar hebben vastgesteld.

Voordelen

Burgemeester Melis van de Groep is blij met de ondertekening: “Een samenwerking als deze biedt veel voordelen. Het kan de veiligheid tijdens evenementen bijvoorbeeld vergroten, en bij ziekte kan de continuïteit van het werk worden gewaarborgd. Ook kunnen de boa’s van elkaar leren door kennis uit te wisselen.”

Momenten

In de samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd op welke momenten uitwisseling van boa’s kan plaatsvinden. Zo is uitwisseling mogelijk op piekmomenten waarbij de eigen capaciteit niet voldoende is, bij publieksevenementen en voor ondersteuning bij groepen en aanhoudingen waarbij politieassistentie (nog) niet noodzakelijk of wenselijk is. Ook voor controle bij horecagelegenheden en projectmatige inzet, zoals ondermijningsacties, is deze overeenkomst een uitkomst.

Vorig artikelBus rijdt a.s. dinsdag zaterdagroute
Volgend artikelCursus Digisterker