Vrijdag 1 oktober 2021 start de landelijke campagne Stoptober. Doel van deze campagne is rokers stimuleren om in oktober 28 dagen niet te roken. Aanstaande maandagochtend 13 september om 09.00 uur geeftwethouder Peter van Asselt samen met het bedrijf STYLE CNC Machines in Bunschoten het startsein voor deze campagne.

De aftrap vindt een aantal weken voor de daadwerkelijke start van de campagne plaats, zodat men nog de tijd heeft om zich aan te melden om in oktober de uitdaging aan te gaan.

Uit onderzoek blijkt dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De ervaring leert dat Stoptober rokers over de drempel helpt. Na 28 dagen niet roken, heeft men vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken. Inschrijven kan via www.stoptober.nl. Mensen die zich inschrijven kunnen onder andere gratis gebruikmaken van een mobiele app die ondersteuning biedt.

Vorig artikelHuiselijk geweld met expositie
Volgend artikelWord energiecoach!