IJsselmeervogels moest het op de eigen Westmaat doen zonder aanvaller Danny van den Meiracker, die vorige week een blessure opliep en in afwachting is van een mri-scan. Het begin van eerste helft wasweinig bijzonder, al raakte ASWH via Luuk Admiraal wel de paal. Na een half uur was diezelfde Admiraal wel trefzeker. Hij profiteerde optimaal van een fout van Mitch Willems en schoof de 0-1 binnen.
Na rust schoot IJsselmeervogels uit de startblokken. Invaller Khalid Tadmine tekende meteen voor de 1-1 met een schot in de lange hoek, waarna verdediger Willems zijn fout uit de eerste helft goedmaakte door de 2-1 binnen te schieten van afstand.
De Rooien konden niet lang genieten van de voorsprong, want opnieuw was het Admiraal die het doel vond. Dit keer deed de ASWH-aanvaller dat met een schitterende goal in de kruising: 2-2.
IJsselmeervogels kreeg in de slotfase de nodige kansen, maar keeper Bryan Janssen van ASWH hield zijn doel schoon. Ook de bezoekers kregen nog een dot van een kans, maar Daniël Wissel miste. Vlak daarna was het Kai Heerings die met zijn hoofd voor de 3-2 tekende en de nieuwe voorsprong voor de Rooien. Dat was ook de eindstand.
Door de overwinning heeft IJsselmeervogels nu 4 punten uit vier wedstrijden in de tweede divisie.
IJsselmeervogels – ASWH (Tweede divisie)
31′ Luuk Admiraal (0-1)
50′ Khalid Tamine (1-1)
55′ Mitch Willems (2-1)
63′ Luuk Admiraal (2-2)
87′ Kai Heerings (3-2)

Vorig artikelKom over en help
Volgend artikelSpakenburg pakt punt na bizarre slotfase