Op woensdag 15 september 2021 test Waterschap Vallei en Veluwe samen met de Gemeente Bunschoten de flexibele waterkering – een in de straat verborgen, zelf opdrijvende waterkering – in het cultuurhistorischcentrum van Bunschoten-Spakenburg. Tussen 09.00 en 13.00 uur wordt het deel aan de nieuwe haven bij de Kerkemaat getest. Waterschap Vallei en Veluwe en de Gemeente Bunschoten Spakenburg zijn hiermee goed voorbereid op het stormseizoen dat op 1 oktober start.

De flexibele waterkering is verzonken in de grond en wordt omhoog gestuwd door de kracht van water, als het water in de haven stijgt. De kering komt omhoog wanneer het nodig is en is niet zichtbaar wanneer hij niet nodig is. Bij de test wordt met behulp van pompen het stijgende water gesimuleerd zodat de kering omhoog gaat.

Vorig artikelVerkoop grond naast Haringweg 21
Volgend artikelBuurt Bieb Rietgans: “Wegens succes vergoot”