De vlinderwandeling van de IVN Natuurwerkgroep Bunschoten in Laakzone B, olv Peter van der Wijst vond onder minder goede omstandigheden plaats . Tegen 13.30 uur, bij de start van de wandeling, met intotaal vier personen, was het behoorlijk donker en vielen er druppels. Dat duurde niet lang en na een half uurtje werd het lekker weer met 22ÂșC en een beetje hinderlijke wind uit het zuiden die tijdens de wandeling aanwakkerde. Aan het einde van de wandeling begon het flink te regenen.
Door lekkere temperatuur vlogen er vlinders zeer bedrijvig rond en waren de koolwitjes vaak niet qua soort uit elkaar te houden. Dat komt vooral omdat, als koolwitjes rondvliegen, het dan niet te zien welke soort het is? Daarnaast gingen enkele vlinders mooi stil zitten, zodat ze op de foto konden. Ook een Lieveling en een Scheefbloemwitje werkten in die zin mee.
Daarna weer verder met de wandeling en nu waren er ook juffers, libellen en diverse insecten te bewonderen.
Koolwitje onbepaald (24), Klein Koolwitje (14), Klein Geaderd Witje (4), Scheefbloemwitje (1) en Atalanta (2).
Dag-actieve nachtvlinders: Getekende Gamma-uil (1), Lieveling (1) en Brandnetelmot (1).
Libellen en juffers: Gewone Oeverlibel (1), Bruinrode Heidelibel (vrouwtje 1), Houtpantserjuffer (1) Paardenbijter (2) en Steenrode Heidelibel (vrouwtje 1).
Overige insecten: Grote Groene Sabelsprinkhaan (vrouwtje 1), Groene Rietcicade (1), Bladwesp (Tenthredo omissa) (2), Gele snipvlieg (1), Kleine Bijvlieg (1) en Aardhommel (1).

Vorig artikelFlexibele waterkering getest
Volgend artikelLOS KLASSIEK