Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Bunschoten voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november t/m 4 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijkop buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.
In deze complexe tijden is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden!
Door heel Nederland zijn zo’n honderd buurthuiskamers, toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.
In deze buurthuiskamers wordt gewerkt aan hun sociale netwerk en bovendien wordt de buurt versterkt.
Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd. Het bestaan is volledig afhankelijk van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 28 november t/m 4 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. Aanmelden kan via: https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger

Vorig artikelVoedselactie Orhei
Volgend artikelJe raakt er niet LOS van