Ook dit jaar is er weer een jaarlijkse voedselactie voor Moldavië bij alle supermarkten. En wel donderdag en vrijdag, 23 en 24 september.
Hoe werkt het?
Bij de ingang van de supermarkten delen de vrijwilligersflyers uit. Daarop staan producten die wij u vragen te kopen. Na het verlaten van de winkel kunt u het gekochte product(en) zoals o.a. groenten in blik, pasta, rijst, bloem, olie enz. afgeven aan de vrijwilligers.
Wij beseffen heel goed dat niet door iedereen evenveel gegeven kan worden. U kunt echter al voor € 0,50 meedoen. Voor dat geld koopt u al een pak bloem.
Het voedsel gaat naar Causeni in Moldavië waar het dagcentrum Gratia gevestigd is. Ruslan Ciobanu, directeur van dit centrum, zorgt voor de verdeling van het voedsel.
Nog steeds is Moldavië het allerarmste land van Europa. Er is veel sprake van emigratie naar andere landen, waar mensen meer kunnen verdienen. Kinderen blijven achter bij opa en oma. Ook alcoholverslaving – mede door de deprimerende situatie voor velen – is een groot probleem.
Het Dagcentrum Gratia ondersteunt gezinnen door de kinderen na school op te vangen, (bij)lessen te geven en te eten te geven. Daarmee is het dagcentrum voor veel kinderen een ‘warm’ thuis. De stichting ondersteunt dit huis. Door het werk wat ze doen in hun omgeving, heeft de staf van het dagcentrum goed zicht op gezinnen die hulp nodig hebben. Samen met andere sociale instanties delen ze de voedselpakketten uit aan gezinnen waarvoor dit broodnodig is.

Vorig artikelCursus Digisterker
Volgend artikelLeger des Heils zoekt collectanten!