Spakenburg heeft zich geplaatst voor de eerste hoofdronde van de KNVB beker. De tweede divisionist won in eigen huis met 5-2 van UNA. Hoogland en Hercules werden uitgeschakeld.
Spakenburg won met ruimecijfers van UNA uit Veldhoven, dat in de derde divisie speelt. Op de Westmaat werd het 5-2. De Blauwen leidden bij rust al met 2-1, door treffers van Floris van der Linden en Robin Eindhoven. Tussendoor scoorde Serhat Koç de gelijkmaker.
Na rust maakte Hero van Lopik de 3-1. Serhat Koç maakte er met zijn tweede van de avond 3-2 van, waarna Frank Schilder en Lowie van Zundert (strafschop) er 5-2 van maakten.
Hercules is tegen de eerste teleurstelling van het seizoen opgelopen. De Utrechters gingen tegen ACV, dat zaterdag in Veenendaal ook al na strafschoppen onderuit. Björn van Gorkom bracht Hercules al binnen een kwartier op 1-0. In de tweede helft maakte ACV de 1-1, waarna een verlenging noodzakelijk was.
Daarin werd niet meer gescoord, waarna ACV de strafschoppenserie met 4-3 won.
Ook in de bekerwedstrijd tegen Westlandia is Hoogland er niet in geslaagd de eerste zege van het seizoen te boeken. De ploeg uit Naaldwijk, die eerder dit seizoen het competitieduel in Hoogland al met 0-4 won, was ook in de beker te sterk voor de ploeg van trainer Roy Versluis. Het werd 0-1.
Dinsdag plaatste IJsselmeervogels zich al ten koste van Sportlust’46 voor de eerste ronde. Ook GVVV en DOVO hebben zich geplaatst.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelVoorgenomen activiteiten woningcorporaties Het Gooi en Omstreken
Volgend artikelBijeenkomst Homies