Van 15 september tot en met 6 oktober 2021 is de reizende fototentoonstelling ‘Open je ogen’ te zien in de Pekingtuin in Baarn. 30 paar indringende ogen kijken voorbijgangers aan. Op grote billboardsvertellen 30 dappere slachtoffers van mensenhandel openhartig hun verhaal. Zij willen dat wij weten dat mensenhandel dichterbij is dan we vaak denken. CoMensha (coördinatiecentrum tegen mensenhandel) en stichting Open Mind zijn de initiatiefnemers van deze tentoonstelling.
De tentoonstelling is één van de manieren waarop de gemeente en CoMensha mensenhandel meer onder de aandacht willen brengen. Bij mensenhandel gaat het niet alleen om seksuele uitbuiting, zoals gedwongen prostitutie en loverboypraktijken. Maar ook om arbeidsuitbuiting, zoals onbetaalde arbeid in de (land)bouw of de huishouding. Maar ook criminele uitbuiting, waarbij slachtoffers worden aangezet tot bijvoorbeeld diefstal of drugssmokkel en (gedwongen) orgaanhandel.

Vorig artikelMini-triatlon
Volgend artikelVoedselactie Orhei