Deze week is de Week tegen Eenzaamheid.
1 op de 10 volwassenen in Nederland voelt zich sterk eenzaam en 1 op de 3 heeft er weleens last van. Van de 75-plussers kampt meer dan de helft met eenzaamheid[1]. Met elkaar kunnen we hier iets aan doen. Daarom is voor de twaalfde keer de Week tegen Eenzaamheid gestart. Tot en met 7 oktober zijn er honderden activiteiten door het hele land om mensen samen te brengen.
Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, is het makkelijker om weer iets te ondernemen en contact te leggen met anderen. Dit betekent echter niet dat mensen zich niet meer eenzaam voelen. Mensen praten er vaak niet over.
Iedereen kan meedoen én bijdragen aan de Week tegen Eenzaamheid. Bijvoorbeeld door extra om te kijken naar iemand in de eigen omgeving. Zo kan een kop thee drinken met de buurman of een bezoekje aan een tante het verschil maken.

Vorig artikelOfficiële programma bekend KNVB
Volgend artikelVissers in verzet