Samen met de gemeenten spant de provincie Utrecht zich in om Amersfoort en Bunschoten te verbinden met een snelfietsroute.
Een snelfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeeren eerder groen bij verkeerslichten. De snelfietsroutes zijn voor álle fietsers, dus je hoeft niet per se snel te fietsen. Om de nieuwe snelfietsroutes te realiseren, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Zo krijgt bijvoorbeeld het wegdek comfortabel asfalt. Waar nodig wordt het wegdek verbreed, zodat fietsers voldoende ruimte hebben. Ook worden er duidelijke en herkenbare lijnen, wegwijzers en verlichting aangebracht. De stoepranden zijn veilig en er zijn geen paaltjes of andere obstakels op de route. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets goed bereikbaar.

Op 6 oktober op het Anne Frank veldje kleuren gedeputeerde Arne Schaddelee (provincie Utrecht), wethouder Roald van der Linde (gemeente Amersfoort) en wethouder Rick Beukers (gemeente Bunschoten)
symbolisch de route in en ondertekenen de uitvoeringsovereenkomst.

Vorig artikelMaandelijkse telling vogels aan de Westdijk
Volgend artikelWeek van de opvoeding