Mensen met vaccinatieangst kunnen een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts de inwoner met angst begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatietot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag er een begeleider mee naar binnen.
Op locatie Nieuwegein kan je 7 dagen per week terecht tot en met zondag 26 september. Vanaf 27 september iedere maandag, woensdag en zaterdag. Op vaccincatielocaties in Veenendaal en Woerden zijn iedere zaterdag artsen aanwezig om mensen met prikangst te begeleiden. Zien we je snel?
Een afspraak inplannen kan via dit nummer: 030-630 54 00. Mocht degene die met extra begeleiding geprikt wordt het Janssen vaccin willen? Dan is dit mogelijk op de locatie Nieuwegein. Dit kan bij het maken van de afspraak aangegeven worden.
De inwoner kan ter voorbereiding een filmpje kijken van de locatie waar de vaccinatie plaatsvindt. Een arts, die zelf ook mensen met prikangst begeleidt, legt in het filmpje uit hoe het vaccineren precies in zijn werk gaat. Zo kan het prikmoment met meer vertrouwen tegemoet worden gezien. Aangekomen op de locatie meldt de inwoner zich bij de host voor de ‘extra begeleiding’. De begeleidende arts wordt opgeroepen en neemt degene die gevaccineerd wordt mee het hele proces door.

Vorig artikelHerdenking gevangenentransport
Volgend artikelBuurthuis Grace Home