De voetballoopbaan van Abderrahim Loukili zit erop. De 29-jarige frivole buitenspeler heeft aan de club laten weten zijn voetbalschoenen per direct op te bergen.
Zodoende blijft de bijdrage van Loukilibij v.v. Eemdijk beperkt tot drie wedstrijden, maar daarin had hij een aardige impact. Zo gaf hij de assist bij de 2-0 van Jeffrey van den Dikkenberg tegen RKAV Volendam en was hij tegen De Dijk belangrijk met twee assists, waarvan de laatste van zeer grote waarde was doordat Rick Blokhuis in blessuretijd de winnende goal tegen de touwen kopte.
Manager technische zaken Jan van Twillert reageert op het vertrek van Loukili bij Eemdijk. ,,Helaas is het niet gelukt wat we er allemaal van hoopten. Eemdijk moest het laatste kunststukje van Abderrahim op de voetbalvelden worden. Dat het scenario waar we nu mee te maken hebben zou kunnen gebeuren, hebben wij van tevoren besproken. Daarom waardeer ik ook zijn transparantie in deze. ‘Appie’ kent ons beleid en snapt ook dat wij nu nog op zoek kunnen naar een vervanger.”
Abderrahim Loukili werd als laatste aan de selectie van Eemdijk toegevoegd voor het seizoen 2021-2022. ,,Een topfitte en goede Abderrahim is voor ons niet haalbaar. Doordat hij al een tijdje niet gevoetbald had, zagen wij mogelijkheden. Helaas gooit een combinatie van factoren, waaronder werk, gezin en blessures roet in het eten. Jammer voor ons, maar zeker ook voor Abderrahim zelf, die op deze manier dan zijn fantastische voetbalcarrière beëindigd.”
Van Twillert vindt het jammer dat de buitenspeler vertrekt. ,,Er is veel over hem gezegd en geschreven, maar in de korte tijd dat wij hem hebben leren kennen zijn wij Abderrahim bijzonder gaan waarderen.”

Vorig artikelExpositie Mattie Goedegebuur
Volgend artikelAanleg snelfietsroute bezegeld met handtekening