In de tweede divisie heeft Spakenburg met 4-2 gewonnen van Excelsior Maassluis. De buren van IJsselmeervogels waren op bezoek bij Jong FC Volendam met 0-1 te sterk. GVVV heeft opnieuw verloren. HHC Hardenbergwas in Veenendaal met 0-2 te sterk.
In de vijftiende minuut sloeg clubtopscorer Floris van der Linden toe. De spits van de Blauwen werkte de 1-0 binnen op aangeven van Wimillio Vink.
Een kwartier later toverde Vink nog tweemaal een assist uit de hoge hoed. In minuut 29 gaf hij voor op Robin Eindhoven die raak schoot. Een minuut later legde Vink de bal op het hoofd van Frank Schilder. Hij kopte de 3-0 binnen.
Maar Spakenburg kon het ook zonder de assists van Vink. Van der Linden, zijn tweede van de dag en zijn zevende van het seizoen, schoot in minuut 40 vanuit een scrimmage raak waardoor het 4-0 werd.
In de tweede helft scoorden Dave van Delft en Gabri Urbanus nog namens de bezoekers, maar de zege van De Blauwen kwam niet meer in gevaar.
Spakenburg heeft plek zestien ingeruild voor plaats vijftien. GVVV wacht nog altijd op de eerste winst van het seizoen. De Veenendalers staan laatste met slechts één punt uit acht duels. IJsselmeervogels staat in plaats van vijftiende nu twaafde.
15′ Floris van der Linden (1-0)
29′ Robin Eindhoven (2-0)
30′ Frank Schilder (3-0)
40′ Floris van der Linden (4-0)
75′ Dave van Delft (4-1)
87′ Gabri Urbanus (4-2)

Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelTweede zege op rij voor IJsselmeervogels
Volgend artikelBas Buimer keert terug bij Eemdijk