De afgelopen periode konden inwoners tijdens verschillende digitale bijeenkomsten meedenken over duurzame energie in Bunschoten. Maandagavond 18 oktober van 20.00 tot 21.30 uur is de derde (online) inwonersavond.Tijdens die avond worden de conceptversies van de transitievisie warmte en het afwegingskader duurzame elektriciteitsopwek gedeeld.

Bunschoten staat, net als de rest van Nederland, voor de opgave om in de komende jaren op grote schaal duurzaam energie op te gaan wekken. Ook moeten huishoudens in de toekomst meer duurzame energie gaan gebruiken. De afgelopen maanden is er hard gewerkt door de gemeente en belanghebbenden om goed na te denken over het toewerken naar een aardgasloos Bunschoten en de opwek van zonne- en windenergie.

Tijdens de online bijeenkomst op 18 oktober worden de documenten gepresenteerd en is er ruimte om verhelderende vragen te stellen. Na deze avond zullen beide documenten naar de gemeenteraad gaan ter goedkeuring.

Denkt u met ons mee? Meld u dan aan via www.bunschoten.nl/duurzame-energie.

Vorig artikelNajaarsonderhoud Vebowand
Volgend artikelNieuwsbrief Sociaal domein nr. 53