Alma Broekmaat is voorgedragen als lijsttrekker van de ChristenUnie Bunschoten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat maakt het bestuur van de lokale ChristenUnie afdeling op advies vande selectiecommissie bekend. Alma Broekmaat (35) is sinds 2014 raadslid in Bunschoten en is de huidige fractievoorzitter.
Jef Landman, voorzitter ChristenUnie Bunschoten: ‘Alma zet zich al jaren met veel enthousiasme in voor de ChristenUnie en heeft de fractie met veel gedrevenheid geleid. We zijn blij dat we met Alma eenervaren politica als lijsttrekker hebben gevonden en dat zij onze christelijk-sociale idealen ook de komende periode wil uitdragen in de raad. De ChristenUnie ziet het als haar taak het goede te zoeken voor Bunschoten en dat is met Alma in goede handen.
Alma kijkt uit naar de verkiezingen en de nieuwe raadsperiode. “De verkiezingen gaan over onze manier van samenleven in ons mooie dorp. Er zijn uitdagingen als het tekort aan woningen, de gevolgen van de coronacrisis en de stijgende zorgkosten. Jongeren, ouderen en mensen in een kwetsbare positie hebben de steun van de gemeente hard nodig. Door onze rol als oppositiepartij zien we nog duidelijker dat de lokale overheid de samenleving tot bloei kan laten komen door de kracht van de lokale gemeenschap te omarmen en drempels weg te nemen. Ik vind het een eer dat ik me hiervoor mag blijven inzetten.’
Op donderdag 24 november besluiten leden van de ChristenUnie over de voordracht van Alma de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Vorig artikelGert Peter de Gunst nieuwe trainer IJsselmeervogels
Volgend artikelMet Andere Woorden