Gert Peter de Gunst is de nieuwe hoofdtrainer van de A-selectie. De 52-jarige voormalige profvoetballer was tot afgelopen zomer ruim acht jaar actief als assistent-trainer bij PEC Zwolle. De Gunst tekenteen contract voor anderhalf jaar.
De in Zwolle woonachtige De Gunst bracht zijn actieve loopbaan door bij Be Quick ‘28, bij PEC Zwolle en Spakenburg om in 2004 bij Be Quick ‘28 af te sluiten. Zijn trainersloopbaan startte als assistent-trainer bij datzelfde Be Quick ’28. Via het jeugdtrainerschap bij Go Ahead Eagles, keerde De Gunst in 2011 terug bij profclub PEC Zwolle.
Als jeugdtrainer en daarna hoofd opleidingen werd hij in 2012 assistent-trainer en werkte hij vervolgens samen met hoofdtrainers Ron Jans, John van ’t Schip, John Stegeman, Jaap Stam en Bert Konterman. Eind 2018 werd hij eenmalig eindverantwoordelijke van PEC 1, zij het ad interim. Naast zijn assistent-trainerschap was De Gunst ook verantwoordelijk voor Jong PEC Zwolle. Vorig seizoen maakte De Gunst kenbaar dat hij graag als eindverantwoordelijke van een A-elftal aan de slag wilde en daarmee zou gaan vertrekken bij de Zwollenaren. Na enkele maanden is IJsselmeervogels de club geworden waar De Gunst die functie gaat vervullen.
Peter Frans Heinen, bestuurslid technische zaken, licht de komst toe: “De technische commissie heeft op basis van het eerder geschetste profiel een selectie gemaakt. Gert Peter stond op die lijst en werd ons bovendien vanuit vele kanten getipt. We hebben vervolgens navraag gedaan bij een groot aantal mensen die met hem hebben gewerkt en die waren eigenlijk allemaal positief. In de daaropvolgende gesprekken werd dat beeld bevestigd.”, schetst Heinen het proces.
“Gert Peter omschrijft zichzelf als een bouwer. Iemand die aan een team en speelwijze kan schaven en gestructureerd en attractief voetbal wil spelen. Bovendien brengt hij een rustige en nuchtere persoonlijkheid mee. Iemand die zich niet gauw van zijn stuk laat brengen. We zijn vanzelfsprekend erg blij met zijn komst en hebben bewust voor een contract van anderhalf jaar gekozen. Dat was van beide kanten de intentie”, besluit Peter Frans Heinen.

Vorig artikelDonderdagavond uitzending LOS Buutespel
Volgend artikelAlma Broekmaat lijsttrekker ChristenUnie Bunschoten