Het duurde even voordat de nieuwe IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst zich na de wedstrijd tegen Jong Sparta bij de pers meldde. De debuterende trainer zag zijn ploeg met 2-0 winnen en was datnog even aan het vieren.
De Gunst: “Het was best wel een moeilijke wedstrijd. Ik denk we in de eerste helft een goeie fase hadden, hadden we misschien wel een goal kunnen maken, maar zij hadden ook kunnen scoren”, blikt de Zwollenaar terug op zijn eerste wedstrijd.
Na een doelpuntloze eerste helft maakte Pieter Langedijk, die al veel gescoord had in oefenduels, eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt voor de Vogels. “Tachtig procent van de goal was van Khalid Tadmine, toen hij sprintte keek hij al naar links en was het voor mij een intikkertje.”
Trainer De Gunst had niet verwacht dat Tadmine die bal zou geven. “Ik dacht, wat doet hij nu. Maar voor Pieter was het lekker. Hij heeft een tijdje niet gespeeld en heeft vertrouwen nodig.”
Langedijk had vervolgens ook de tweede moeten maken. “Ja, of hem breedleggen”, zegt De Gunst. “Dat had wel geholpen, want het was wel de fase dat wij ook fsyiek niet meer in staat waren om er druk op te krijgen. We schieten daarin echt te kort, op conditioneel gebied moeten we stappen gaan maken.”
Langedijk zag hoe zijn ploeg het in de slotfase, toen Jong Sparta na een rode kaart met tien man speelde, daardoor toch wel moeilijk kreeg. “De laatste tien minuten werden er verkeerde keuzes gemaakt. We zaten in de vermoeidheid en gingen rare dingen doen.”
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelGenemuiden maatje te groot voor Eemdijk
Volgend artikelHerfst