Een consument die zichzelf heeft buitengesloten en op het mobieltje op zoek gaat naar een snelle en betrouwbare oplossing, komt te vaak via online advertenties terecht bij onbetrouwbare partijen die voorveel te hoge bedragen de sloten komen vervangen.
Bijna 63% van de Nederlanders heeft zich wel eens buitengesloten van zijn eigen woning, zo blijkt uit onderzoek. De meesten hebben uit voorzorg een reservesleutel ondergebracht bij buren of familie­leden en kunnen zich daarmee weer binnenlaten. Dat geldt niet voor degenen die hun sleutel aan de binnenkant van het slot hadden laten zitten toen ze de deur achter zich lieten dichtvallen. In de meeste gevallen lukt het dan niet om met een reservesleutel het slot te openen.
In totaal moest ruim 6% van de mensen die zich buitensloten een slotenmaker inschakelen. En hoewel men over het algemeen tevreden was over de uitgevoerde werkzaamheden (men kon direct hun huis weer in), was meer dan de helft onaangenaam verrast door de onverwacht hoge kosten die dat met zich meebracht.
Om dat te voorkomen kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Een slot kan worden voorzien van een cilinder met gevarenfunctie. Ook al zit er dan nog een sleutel aan de binnenkant in het slot, de deur kan dan wél van buitenaf met de reservesleutel, die je had ondergebracht bij de buren worden geopend. Verder zijn er tegenwoordig allerlei slimme sloten, waarmee je de huisdeur met je mobieltje, tag of via een code kunt openen. Mocht je toch een slotenmaker nodig hebben, kies dan een erkend PKVW-bedrijf of check of hij lid is van het Nederlandse Sleutel- En Slotenspecialisten Gilde.

Vorig artikelDonderdagavond uitzending LOS Buutespel
Volgend artikelInformatieavond duurzame energie