U hoeft de krant maar open te slaan of u leest iets over de stijgende gasprijzen. De energietransitie is een hot item. Ook Bunschoten staat voor de opgave om in de komende jaren op grote schaal duurzaamenergie op te gaan wekken en gebruiken.

De afgelopen periode konden inwoners daarom tijdens verschillende digitale bijeenkomsten meedenken over het toewerken naar een aardgasloos Bunschoten en de opwek van zonne- en windenergie. Maandagavond 25 oktober om 20.00 uur is de derde (online) inwonersavond. Zorg dat u erbij bent, want het thema is relevanter dan ooit!

Tijdens deze avond worden de conceptrapporten van de transitievisie warmte (de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen, zoals gas, naar volledig groene energie) en het afwegingskader duurzame elektriciteitsopwek (hoe kunnen we in Bunschoten grootschalig duurzame energie opwekken?) aan u gepresenteerd en is er ruimte om verhelderende vragen te stellen. Na deze avond zullen beide documenten naar de gemeenteraad gaan ter goedkeuring.

De gemeente hoopt u online te ontmoeten op maandagavond 25 oktober. Meld u aan via www.bunschoten.nl/duurzame-energie.

Vorig artikelDeur valt dicht en je hebt geen sleutel bij je: wat nu?
Volgend artikelVol verwachting klopt ons hart!