Stichting Dynamisch Spakenburg is verheugd te kunnen melden dat Sinterklaas Eemdijk en BunschotenSpakenburg bezoekt op zaterdag 13 november.
Op zaterdagochtend 13 november zal een speciaal videoberichtvan Sinterklaas, Hoofdpiet, burgemeester Van de Groep en kinderburgemeester Rosalie Koops uitgezonden worden via de Lokale Omroep Spakenburg (LOS) en social media.
Er is dit jaar gekozen om Sinterklaas naar de kinderen toe te laten komen in de vorm van een grote rijtour. Met deze extra lange en feestelijke tour zal Sinterklaas samen met meer dan 65 pieten én gezellige muziek de hele gemeente aan doen. Het wordt een toffe tour met heel veel snoepgoed, versierde wagens, muziek en vooral plezier.
Kinderrijke buurten zoals de Vogelbuurt, Koenraadswetering en Rengerswetering worden aangedaan. Ook beweegt de vrolijke stoet zich door Eemdijk. Chr. Muziekvereniging Excelsior verzorgt voor een deel van de route de muzikale begeleiding, samen met de majorettes. De exacte route wordt volgende week bekend gemaakt.
De pieten delen voorverpakt snoepgoed uit en zijn terughoudend met fysiek contact. Er wordt dit jaar geen gebruik gemaakt van onverpakt strooigoed. Net als voorgaande jaren zijn er dit jaar ook weer twee “glutenvrije pieten” mee uit Spanje met speciaal snoepgoed voor kinderen met een glutenvrij dieet.
Hoewel de 1,5 meter regel is vervallen vragen we alle toeschouwers om te zien naar elkaar en gepaste afstand te houden en zich goed te verspreiden over de routes. Aan de betreffende buurtverenigingen vragen we waar mogelijk een steentje bij te dragen door de wijken mooi te versieren voor de aankomst van Sinterklaas en een oogje in het zeil te houden qua doorstroming. Er wordt niet gewerkt met een coronatoegangsbewijs. Op deze manier kan de Sint – ondanks de beperkingen – toch op feestelijke en waardige wijze worden ontvangen. Dynamisch Spakenburg benadrukt er naar te streven om volgend jaar weer een klassieke intocht en optocht te organiseren.

Vorig artikelInformatieavond duurzame energie
Volgend artikelGlutenvrije Piet bij Sinterklaasintochten