Op maandag 25 oktober opent Pauline Muijs het nieuwe schoolgebouw van de Mr. Groen van Prinstererschool en CBS de Grondtoon in Bunschoten. Nooit meer kinderen met een handicap die worden buitengeslotenof gepest, daarvoor zet Pauline zich in als kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind. Zij zit in groep 7 van de Groen van Prinstererschool.
In het nieuwe schoolgebouw wordt gestreefd naar inclusiever onderwijs. Het doel is om kinderen met specifieke onderwijsbehoeften en mindervalide leerlingen te integreren op de basisschool. Het schoolgebouw heeft om die reden, naast een lift ook een relaxruimte, behandelruimtes voor spel- en ergotherapie en een lokaal voor zowel pracht- als plusklassen.
Om inclusiever onderwijs mogelijk te maken, werken de scholen nauw samen met SBO de Werf uit Amersfoort en Samenwerkingsverband de Eem onder de werktitel GROW-scholen. Het doel is dat alle scholen uit de gemeente Bunschoten zich op termijn bij dit initiatief aansluiten.
Het schoolgebouw krijgt het thema ‘boeren en vissers’ mee. Het benadrukken van zowel inclusiviteit als diversiteit komt o.a. tot uiting in een speeltoestel op het eerste groene schoolplein dat de gemeente Bunschoten rijk is. De Spakenburgse botterwerf heeft een speeltoestel gebouwd voor het groene schoolplein welke openbaar toegankelijk is. Aan de centrale wand in de hal hangt een 14 meter breed kunstwerk dat de lokale samenwerking benadrukt bij de bouw van deze bijzondere school.
Verschillende educatieve thema’s over dit schoolgebouw komen aan bod tijdens de feestelijke openingsweek. Deze gaat van start voor alle leerlingen, nadat de kinderambassadeur deopeningshandeling heeft verricht.

Vorig artikelGlutenvrije Piet bij Sinterklaasintochten
Volgend artikelLaatste seizoen Erik Meijers