Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op tehalen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee.
In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema ‘Over de grens’. De Bibliotheek Eemland organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom reizen, over grenzen gaan en het boek De wandelaar. Kijk voor het volledige activiteitenoverzicht op de website www.bibliotheekeemland.nl/nederlandleest2021.

Vorig artikelGEFELICITEERD!
Volgend artikelMeedenkavond Rengerswetering